Prémium minőségű faszén egyenesen Székelyföldről

Rólunk

Cégünk a székely szénégetés központjában, Farkaslakán fejti ki tevékenységét, faszenet állítva elő különféle házi célokra. Székelyföld egyik hagyományos mestersége a szénégetés.

A faszénről napjainkban leginkább két dolog jut eszünkbe: elsősorban a kellemes nyári, őszi hétvégék a barátokkal és a családdal, ízletes falatok, ínycsiklandó illatok; másodsorban az ipari felhasználás, pontosabban az acél.

Az erdei mesterségek sorában a szénégetés a kohász és vasverő központok közelében virágzott, mivel a jó kénmentes vas előállításához elengedhetetlenül szükséges volt a faszén.

Tüzifa

A tűzifa a tüzelőanyagként felhasznált fa egyik formája. A fa többféleképpen használható fel tüzelésre, közismert a faszén ill. égetett szén, forgács, brikett, pellet vagy fűrészpor formában történő felhasználás, azonban a tűzifa egy nem túlságosan feldolgozott állapotban történő felhasználást jelent.

Brikett

A szénbrikett alapanyagát, a speciálisan tisztított és előkészített szárított barnaszenet, magas nyomáson, kötőanyagok nélkül préselik össze a brikett gyártás során. Az így kapott szén brikett tömbök erős tüzelőanyaggá alakulnak, melyeknek közel 20 MJ/kg a fűtőértéke.

Faszén

A legjobb minőségű faszén keményfából készül, mint a bükkfa. Előnye a többi fával szemben, hogy nem füstöl, így gyakorlatilag bárhol grillezhetünk vele: teraszon, kertben stb, anélkül, hogy feltűnést keltenénk.önnyen begyújtható, tökéletesen izzik 15 perc alatt. Kevesebb por, korom és szikra.

Felkeltettük érdeklődését, esetleg kérdése lenne?

Lépjen kapcsolatba velünk

Galéria

Kapcsolat

Az alábbi űrlap segítségével könnyedén küldhet üzenetet, vagy vegye fel a kapcsolatot személyesen, telefonon keresztül.

location_on
SC FANCOM IMPEX SRL
537165 Farkaslaka, Hargita megye
local_phone
Mobil 1: +40745178669
Mobil 2: +40745643638
email
E-mail: office@carbunedelemn.ro
Fax: +40266248183

Kapcsolat űrlap:

Térkép: