Lemne pentru foc

Home » Lemne pentru foc

DESPRE LEMNELE PENTRU FOC:

Lemnele de foc sunt rămășițele lemnului prelucrat. Bucățile de lemn pentru foc din pădurile de stat sau din cele private sunt de lungime de 1 metru și cantitatea lor se măsoară în spațiul ocupat și se selectează, în unele cazuri bucățile mici sunt adunate și legate. Le putem deosebi și în funcție de dimensiune, grosime și formă: bușteni, crengi, lemn brut și cherestea. Rădăcinile sunt mărunțite.

Copacii colecționează și leagă energia solară în materia lemnului. Prin ardere aceasta se transformă din nou în energie. Prin ardere 85% din lemn se transformă în gaze, iar restul de 15% se transformă în cărbune. În cazanele tradiționale foarte multe gaze nearse ies pe coșul de fun fără a fi folosite prin care aerul este poluat.

 

Copacii tăiați conțin foarte multă apă, chiar și peste 50%, de aceea este indicată achiziționarea lemnelor pentru foc cu câteva luni înainte de a le folosi, așa va crește valoarea de ardere. Lemnele uscate pot avea o valoare de ardere chiar și de două ori mai mare decât cele proaspete. Uscarea depinde și de prelucrare și depozitare. Este indicată tăierea cât mai timpurie a lemnelor pentru foc în așa fel se vor putea aerisi mai bine și va trebui să le feriți de ploi și umiditate. Să aveți întotdeauna lemne pregătite pentru a doua zi lângă cazan.

 

 

Când alegeți lemne pentru foc, este important să fiți atenți și la masa speciei cumpărate. Copacii grei (carpen, duda sau salcâm, fag, stejar, nuc) ard mai greu, cele ușoare (salcia, bradul, teiul) ard mai repede și nu țin căldura foarte mult. Nu toți copacii au valoare de ardere ridicată. Un metru cub de gaz metan arde cât 3 kilograme de lemne de foc.

Dacă doriți să cumpărați lemne de foc, brichete sau cărbune vă rugăm să ne contactați

Galerie: