Carbune de lemn

Home » Carbune de lemn

DESPRE FABRICAȚIE:

Fagul la prelucrare este ars la temperatură înaltă, așa se cărbunizează repede. Acest proces se numește destilare uscată. Prin aerisire periodică oprim arderea lemnului. În prima fază, umiditatea se evaporă. Cu ridicarea treptată a temperaturii se evaporă conținutul de gaze. Din 100 kg lemne se obțin 20 km cărbune, pentru 250 kg de cărbune se folosesc 1 m³ de bușteni. Punctul de ardere se face pe suprafața pământului. Se așează buștenii mai groși în mijloc și în jurul lor se pun restul buștenilor. Se folosește doar fag de 1m lungime și 12 cm diametru.

Cărbunele de fag de calitate este foarte econom. Temperatura emanată cărbunele de fag este mai mare decât cel emanat de alți copaci moi. Sunt unele preparate culinare care se pot face doar pe cărbune de fag.

 

Cărbune de fag de calitate premium, în ambalaje de  3kg/5kg/10kg. Ambalajele de 10 kg sunt indicate pentru restaurante.​

 

DE CE ESTE BUN CĂRBUNELE DE FAG:

 

Metalurgie​:

 • Cărbunele de fag era folosit în atelierele metalurgice, s-a încercat și gazul sau cărbunele tradițional dar nu erau eficiente. Nu au căldura necesară pentru a produce fier tare, nu era de calitate ce se putea vinde în export.


Remediu:

 • cărbunele terapeutic este cărbunele curățat, cunoscut sub nunele de cărbune activ folosit în terapie de urgență în cazul intoxicațiilor, deoarece cărbunele activ leagă toxinele.
 • Cărbunele terapeutic este foarte important pentru legarea toxinelor din organismul nostru. În acest context este un bun curățător al organismului uman.
   

Gospodărie:

 • Puneți câteva bucăți de brichete de cărbune neacoperite în frigider și mirosurile neplăcute se vor evapora.
   
 • Brichetele de cărbune puse în geanta de instrumente va ține departe rugina. Creta și gelul silica sunt de asemenea o rezolvare.
   
 • Dacă aveți bibliotecă cu uși este indicată introducerea câtorva brichete de cărbune printre cărți, vă va ajuta să îndepărtați umiditatea și mirosul neplăcut de hârtie mucegăită. Cărțile vor rămâne uscate.

 

 

 

Dacă doriți să cumpărați lemne de foc, brichete sau cărbune vă rugăm să ne contactați

Galerie: